Men's Fashion Cluster

Men's Fashion Cluster - The Global Men's Fashion Union

Kristos Avraam

Кристос Авраам е роден през юни 1979 в Кипър, Никозия. Веднага след като завършва факултет по моден дизайн в института Frederick Institute of Technology (Никозия) през 2000, той започва да създава костюмите за хореографското модно шоу по случай дипломната церемония.

През следващите две години той интензивно се подготвя за по нататъшно обучение във Art and Design Foundation Centre (Никозия). През това време той прави първите си стъпки в областта на модата в Кипър.

В края на повече от четири години на обучение и дейност в областта на модата и модния дизайн, през 2004 г. Kristos напуска Кипър и се отправя за Белгия.

По време на следването си в “Ателие Lannaux” (Ecole Superieur des Stylistes-Modelistes – Brussels), от където се дипломира с отличие през 2005 г., той продължава творческите си опити.

Той е бил помощник на няколко добре известни белгийски дизайнери като Жан Пол Нот, Xavier Delcour и Софи D’Hoore.

През март 2007 г. той се завръща в Кипър и през 2008 г. създава първия си магазин, където предлага своите модели с марката “Kristos Авраам”, чиято цел е да установи своята работа в областта на мъжките облекла, особено в съвременния костюм, като използва традиционните шивашки техники.

Kristos Авраам е член на Кипърската асоциация на модни дизайнери.

Интервю с Кристо, взето по време на посещението му в MFC

© 2024 Men's Fashion Cluster

Theme by Anders Norén