Men's Fashion Cluster

Men's Fashion Cluster - The Global Men's Fashion Union

Евгени Петков

Evgeni-Petkov-1bЕвгени Петков е роден на 28.12.1987 г. в гр.Ботевград. Още от малък се увлича от работата на парижките дизайнери и решава да последва техния пример. Започва допълнителни уроци по рисуване и френски език. Продължавайки професионалното си обучение в гимназията, специалност “моделиране и конструиране на облеклото” , Евгени не спира да се интересува от Парижката мода.

С първото му пътуване до модната столица започва неговата професионална кариера. Следват първите малки колекции представени на празниците на франкофоните във Враца, както и първите интервюта.

Първите професионални изяви пред публика от модни експерти са на участия в Националните конкурси за млади дизайнери, организирани от Националната камара за мода в България. Участието във второто издание на конкурса донася на Евгени първо място и специална награда. Следват участия в бляскавите ревюта, организирани от Националната камара за мода. Евгени учи и работи в Париж в продължение на година, след което се връща в България и създава модели, с които участва в конкурса “Fashion Rise” 2007. Той взема участие и в Международното изложение за бельо Body Look в Дюселдорф, Германия, специално за което дизайнерът създава първата си малка колекция бельо за специални случаи. Парижката мода.

Само на 20 години Евгени Петков става собственик на “EV-fashion house”, продължава да работи като дизайнер на свободна практика и да жъне успехи в България и чужбина.

© 2024 Men's Fashion Cluster

Theme by Anders Norén