Men's Fashion Cluster

Men's Fashion Cluster - The Global Men's Fashion Union

Бетина Венкова

Bettyna-VenkovaBettyna Venkova е родена в София на 04.01.1990 г. От дете се занимава с изобразително изкуство и латиноамерикански танци. Още на 6 години прави първия си дизайн на рокля за едно от участията си в конкурс по спортни танци.

Учи в езикова гимназия с разширено изучаване на испански и английски език. През юни 2008 заминава за Валенсия, където кандидатства и е приета в частен център Barreira, Centro de Estudios Superiores de Arte + Diseño – специалност “Moден дизайн”. Паралелно с обучението си изкарва курсове по модна фотография и графичен дизайн. Работи като дизайнер и помощник дизайнер в испански фирми като Badenes Vera, Lila Blake, Тeresa Mallent и други.

Прави първата си самостоятелна колекция от oфициални и сватбени аксесоари за луксозния бутик Lila Blake, намиращ се в центъра на Валенсия. Mеждувременно се наема многогратно с организирането на ревюта и фотосесии. Известно време работи като стилист за каталози и списания, както и като Personal Shopper (личен шопинг-асистент).

През 2011 представя една от самостоятелните си колекции за официални тоалети и аксесоари на интернационалния конкурс за красота Miss Princess of the World в Прага, Чехия. Само на 22 години Bettyna Venkova отваря собствен бутик за аксесоари и официални дрехи и създава уеб страницата www.BettynaVenkova.com, предназначенa за всички дами, които искат да бъдат неотразими в ежедневието си, в деня на тяхната сватба, абитуриентски бал или друг специален повод. Bettyna Venkova организира съвместни проекти с други дизайнери, модели, фотографи, гримьори, коафьори и всички, които се занимават с изкуство.

Можете да станете част от екипа на Bettyna Venkova, като изпратите Вашето предложение за съвместен проект на Bettyna.Venkova@hotmail.com или http://www.facebook.com/bettyna.venkova

© 2024 Men's Fashion Cluster

Theme by Anders Norén