Men's Fashion Cluster

Men's Fashion Cluster - The Global Men's Fashion Union

Десислава Горанова

Dessy-Goranova-1bДесислава Горанова е родена в София на 12 юли 1983 г. От дете се занимава с изобразително изкуство, посещавала е различни школи. Учила е в 105 СОУ “Атанас Далчев”, в художествена паралелка с разширено изучаване на италиански език.

През 2002 година кандидатства и е приета в Accademia di Belle Arti Lorenzo da Viterbo – в специалност “Творци и експерти, сектор мода” – гр. Витербо, Италия.

През юли 2006 представя 6 модела в колективно ревю с останалите си колеги от академията в седмицата на Висша мода в Рим – Alta Roma Alta Moda. Юни 2007 е избрана на финала на конкурса за млади дизайнери „Moda Movie” XI издание, гр. Козенца, Италия.

През 2011 година участва в конкурса Mittelmoda Fashion Award.

“За мен създаването на една дреха е един процес, който ми дава голямо удовлетворение, може би това ми е останало още от времето когато главно рисувах картини. В облеклото винаги търся нестандартни цветови комбинации, експериментирам с различни материи и форми и обръщам голямо внимание на детайла, но в същото време желая моите модели да бъдат лесни за носене и приложими в ежедневието.”

Българска дизайнерка е сред финалистите в международен конкурс за млади дизайнери …

© 2024 Men's Fashion Cluster

Theme by Anders Norén